Kérdése van? +36 20 576 576 5

Szeretettel várunk minden kedves szülőt és 0-5 éves gyermeket egy kis játékra, éneklésre, mondókázásra angolul! A foglalkozásokon a hagyományos értelemben vett tanulásról szó sincs, a játékos nyelvelsajátítás lényege, hogy észrevétlenül “tanulunk”, ahogy az anyanyelvünket. 🙂

A foglalkozások időpontja és helye:

Szerda: 16:10-16:50-ig, középsős és nagycsoportos ovisoknak
Csütörtök: 17:00-17:30-ig, bölcsiseknek és kiscsoportosoknak
Péntek: 9:30-10:00-ig, 0-3 éves korig

A foglalkozások ára:

Szerdai ovis angol: 4500 Ft / 4 alkalmas bérlet
Csütörtöki foglalkozás: 3400 Ft / 4 alkalmas bérlet
Pénteki baba-mama angol: 800 Ft / alkalom vagy 3500 Ft / 5 alkalmas bérlet.

Kaptam egy frissített plakát képet, azt is csatolom. Kérlek tedd be a régi helyére. A kérdéseknél az utolsó kettőt töröld, az már nem releváns, a többi maradjon.

A gyerekek nagyjából 10 éves korukig nem tudnak rendszerekben gondolkodni, nem táblázatokat akarnak magolni, hanem egyszerűen jól akarják érezni magukat. Épp ez történik majd a foglalkozásokon is: az énekek, mondókák, játékok közben észre sem veszik, hogy egy másik nyelvet használnak; ez a nyelvelsajátítás, avagy úgy is mondhatnám, hogy ragad rájuk az angol, mint a kosz (és a jelenlévő szüleikre is), s úgy tanulnak meg egy másik nyelvet, mint az anyanyelvüket.
Rengeteg gyermek nő fel olyan családban, ahol a szülők különböző nyelvet beszélnek, s a gyerekek mégis gond nélkül megtanulják mindkét (vagy akár több) nyelvet is. Amikor megszületik egy csecsemő a világ bármely nyelvét képes megtanulni az afrikai törzsi nyelvektől a magyarig vagy az angolig, s attól függően, hogy a világ mely részén él és ott milyen nyelvet hall tanul meg beszélni azokkal a hangzókkal, amiket hall. Így ha egy gyermeknek már pici korában lehetőséget biztosítunk arra, hogy több nyelvet halljon, akkor nagyobb eséllyel sokkal szebb kiejtése lesz és a későbbiekben is könnyebben fogja tanulni az angolt, mint azok a társai, akik nem hallottak korábban angolt.
A foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele az előzetes angol tudás, gyere nyugodtan és tanulj velünk!
Igen, már pici babával is lehet jönni, mert attól még, hogy nem tud beszélni, érti, látja, hallja, hogy mi történik körülötte, s magába szívja a tudást, csak úgy, mint a magyar esetében.
Amennyiben szeretnéd, hogy a gyermeked már a pocakban is halljon a magyaron kívül egy másik nyelvet és szeretnéd már előre megtanulni az angol énekeket, játékokat és mondókákat, akkor mindenképp!
Ha őszinték akarunk lenni, akkor heti 2×30-40 perc nekünk se lenne elég egy idegen nyelv elsajátítására, DE az otthoni angolozást akkor tudom csak javasolni, ha a gyerek nem házi feladatot, kötelességet lát benne, hanem jól érezheti magát (nem kérjük számon tőle, hogy mit tud már, nem lesz “iskolaszagú”, hanem otthon is játék, móka, kacagás, amit együtt csinálhat az egész család, ezzel is közelebb hozva őket egymáshoz.)
Igen és lehetőség szerint a jelen lévő felnőttek is csak angolul beszéljenek!
De még mennyire!
öjjenek nyugodtan!
Édesanyaként tudom, mennyi minden jöhet közbe és nehezítheti meg az elindulást, így az 5 alkalmas bérlet 3 hónapig érvényes, de a nyelvfejlődés érdekében érdemes lehetőség szerint minden héten jönni.
Ebben a korban ez teljesen természetes. A foglalkozás menete a kicsik igényeihez mérten nagyon változatos, pörgős lesz, de akkor sincs semmi gond, ha egy gyerkőc nem kapcsolódik be a játékokba, énekekbe, ott van, hallja, s elraktározza magában a hallottakat.
Igen, Laura 2015 decemberében született, az elején néha beszéltem hozzá angolul és azt a néhány éneket énekeltem neki, amiket az általános iskolában tanítottam. Aztán elkezdtem énekeket, mondókákat tanulni, s reggelente a nyugalmasabbakat játsszuk a pelenkázón (tapsoltatók, csiklandozók, testkép megismerősek, stb.), délután meg a nagyobb mozgásokat igénylőket (lovagoltatók, körjátékok, stb.) – vagy, ahogy éppen kedvünk van hozzá  Ha valamelyikre, vagy az egészre azt mondja, hogy nem, akkor tiszteletben tartom a kérését és játszunk mást vagy aznap nem angolozunk. Fontos, hogy nem a magyar énekek és mondókák HELYETT angolozunk, hanem MELLETTÜK, s erre bátorítok mindenkit!
Igen. Például amikor elkezdem énekelni a This little pig went to market kezdetű éneket automatikusan nyúl a lábujjaihoz (olyan mondóka, mint a Hüvelykujjam almafa, csak a lábujjakon kell végigmenni), az A B C tumble down D-nél befogja ő is a szemét (kicsit korábban, mint kellene, de annyi baj legyen), s elkezdte mondogatni, hogy Bi-bi, nem is értettük miért, aztán jóval később kimondta teljesen is: Baby